Ankers Hue – og lidt om strikkefasthed

Forår, og stadig hue tid.

Det er stadig koldt, selvom at kalendren siger midt marts. Så da jeg i weekenden gik og manglede mig en ny hue, faldt valget på Ankers hue, en skøn gratis opskrift, fra Petiteknit. Jeg må indrømme, at det var lidt spontant, jeg lagde op til projektet. Så jeg fik ikke lige tjekket op på det dersens strikkefasthed. Det blev så til lillesøsters fordel.Huen blev nemlig for lille, og lille søster fik sig en ny hue.

Strikkefasthed

I starten af min “strikkekarierre” viste jeg slet ikke hvad en strikkeprøve var, og hvorfor det var så vigtigt. Heldigvis er det ikke noget der har haft de store konsekvenser, men det har vist været mere held end forstand. Det sidste stykke tid, har jeg været bedre til at få lavet strikkeprøver. Noget der var ret heldigt da jeg strikkede min Epistrophy cardigan. Her endte jeg nemlig med at gå fra pind 3, og 3,5 som opskriften foreskrev, til pind 4,5 og 5, for at ramme den rigtige strikkefasthed.
Men som sagt fik jeg ikke lige tjekket strikkefastheden, inden jeg gik i gang med huen. Så den blev alt alt for lille.

Endelig en hue til mig

Lidt små justeringer, og så kom der også en hue af pindene til mig. Jeg endte med at gå fra pind 4 til pind 4,5 og så strikkede jeg ellers samme størrelse en gang til. denne gang passer huen helt perfekt. Så nu har lillesøster og jeg matchende ankers huer. Storebror har også bestilt en. Heldigvis er det et hurtigt projekt. Så mon ikke jeg også får strikket en til ham. Måske min søde mand også skal have en. Vi kunne da se rigtige fine ud, med matchende huer alle sammen .

Fakta

  • Mønster: Ankers Hue fra Petiteknit
  • Garn: Stof og stil, fine wool. Huen er strikket med 2 tråde holdt sammen
  • Pind: 4 til lillesøsters, og 4,5 til min hue.

2 thoughts on “Ankers Hue – og lidt om strikkefasthed

  1. Hvor er den fin! Den kommer straks på listen over kommende strikkeprojekter. Huer kan man ikke få nok af, da de har en utrolig evne til at forsvinde ud i den blå luft… Suk! :0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *