Bedstefar sokker nr. 1

Færdige sokker

Årets første par sokker er færdige, og dermed er også årets 2. projekt færdigt. Det er det første, ud af 5 par, til børnenes bedstefar. Og så er de endda strikket i restegarn. Næsten i hvert fald. Jeg måtte ud og have fat i en ekstra nøgle, da han ellers ville komme til at fryse tåspidserne gevaldigt! og det kan vi jo ikke have.
Som jeg skrev i det her indlæg, så er målet for i år, primært at strikke i garn fra lageret. Som voksede lidt for meget i 2017. Så det var lidt ærgeligt at skulle have fat i en ekstra nøgle. Men havde ikke andet der lige kunne passe til. Så det måtte jo være sådan.

Garn og opskrift

Sokkerne er strikket efter en af opskrifterne i bogen “Den store Sokkebog” af Jorid Linvik. En rigtig god bog, der indeholder en masse opskrifter med mønsterstrik. Men også et par gode basis opskrifter. Bl.a. “mammasokken” som er den opskrift jeg har brugt. Det er 2. gang jeg strikke efter den opskrift til ham. Så de burde passe perfekt.

De er strikket i Hjertegarn Basic. Som sagt måtte jeg have fat i en ekstra nøgle. Så der røg 2 nøgler fra lageret, og 1 nøgle ind. Basic fra hjertegarn, er et ganske fint, mellemtykt garn, perfekt til et par gode lune sokker. Som forøvrigt er strikket på pind 3.

Jeg ved godt at sokkerne får lidt en skør facon, på strømpeblokkere. Men det er fordi de er altfor små til strømperne. De passer nemlig til min lille størrelse 36.

4 thoughts on “Bedstefar sokker nr. 1

 1. Åh, de ser gode ud 🙂
  Jeg eeelsker hjemmestrikkede sokker! Heldigvis strikker min mor til mig, da jeg slet ikke kan selv – Endnu da 🙂

  1. Tak 😀 Dejligt med en mor der strikker sokker.
   Min mor er også en habil strikker, men nu hvor hun har i alt 9 børnebørn, måtte jeg selv igang med at lære at strikke 😉 er egentlig overrasket over hvor nemt det går med strømper. Troede det var meget mere vanskeligt. må snart strikke lidt til mig selv igen tror jeg 🙂

 2. Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min :o) Du er et nytt bekjendtskap for meg. Jeg strikker også mye sokker, men elsker å strikke dem den andre veien, da blir det sjelden rester. 50g er som oftest nok til en sokk i voksen størrelse. Godt å få brukt opp restegarn, men det er en kjent sak at man må kjøpe til mer ;o)

  1. Det var så lidt. og mange tak fordi du kiggede her forbi. Strikker du strømperne fra tå og op så? måske jeg skulle eksperimentere lidt med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *