Cardigans – farvoritter

Cardigans!

Cardigans, cardigans, cardigans. Er der noget jeg mangler i min garderobe, er det cardigans. Gerne nogle lækre hjemmestrikkede nogle. både lækre vamsede, men også lette, til hverdags brug.  Så da jeg sad på puffen ude foran børneværelserne her til aften, og ventede på at børnene sov sødt. Ja så kunne jeg jo lige tjekke et af mine yndlings steder for inspiration.

som jeg også nævner her, er ravelry en kæmpe inspirations kilde. Og jeg elsker at surfe rundt og kigge på smukke opskrifter. i sær om aftenen, når jeg sidder uden for ungernes værelser, bliver der fundet fine farvotitter til min kø.

Og det er gået op for mig at jeg har alt for lidt cardigans på min strikkeliste for 2018. Faktisk er der kun 1.

Smukke cardigans.

Her er et udpluk af de cardigans der fangede min opmærksomhed her til aften.

Mette, bag PetiteKnit er en af mine yndligsdesignere. Hun laver smukke tidløse designs. og i sær denne cardigan, i hendes Anker serie er jeg helt vild med. Den er så simpel, og klassisk, uden at være kedelig.

Denne skønne sag, Sammal, er designet af Joji Locatelli. Jeg er vild med de smukke simple kabler og det simple udssende.

East Coast Girl af Veera Välimäki er en virkelig smuk cardigan, med et yndigt blondemønster øverst. Jeg er ikke særlig god til at strikke hulmønster. men denne giver mig lyst til at eksperimentere mere med det.

Haiku er en lækker vamset cardigan, som jeg forudser hopper på pindene i år. Jeg har endda garn på lager der ville passe perfekt til. Svetlana Volkova, der er designeren bad, er et nyt bekendskab for mig. Jeg faldt tilfærdigt over hende, imens jeg sad og søgte efter cardigans.Men hun er bestemt værd at tjekke ud. Hun har lavet mange fine ting.

Jeg har før talt varmt om Strikkelisa, og det er bestemt ikke uden grund. Hun bliver ved med at ryste det ene skønne mønster ud af ærmet, efter det andet. Dette er et af hendes lidt ældre designs. men ikke destomindre meget smuk. Løvfallkardigan er en opskrift ud af mange, med det smukke blad mønster på.

Cardigans med Mønsterstrik

Epistrophy. Den eneste cardigan der er på min strikkeliste i øjeblikket, Den er designet af Kate Davies. Jeg er så heldig at have hendes bog Yokes. En virkelig smuk bog, med en masse lækre opskrifter. Denne her kommer snart på pindene.

Når jeg engang for mod på at springe ud i mønsterstrik med mere end 2 tråde af gangen, så skal den her på pindene. Den smukke Kirsebærblomstring, af Lene Tøsti. Den er simpelthen så smuk.

 

Den her går under navnet Angry Sheep Cardigan. Og er designet af dygtige PinneGuri, som hun hedder på diverse sociale medier. Jeg kan simpelthen ikke stå for de små søde får. Og så er jeg ret vild med striber.

Damejakka Loppa er også af den dygtige Pinneguri. Hun kan altså bare noget med mønsterstrik. Hun har virkelig designet mange flotte ting med mønsterstrik. Og hun er helt bestemt værd at tjekke ud, hvis du ikke allerede kender hende. Du kan se mange flere af hendes design lige her.

3 thoughts on “Cardigans – farvoritter

  1. Jeg elsker cardigans, og dem du viser her er fine allesammen, på hver sin måde.
    Glæder mig til at se billeder, når du går i gang med den du har planer om. Bærestykket ser super smukt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *