Derfor strikker jeg

Det giver en kæmpe tilfredsstillelse at færdiggøre et hjemmestrikket projekt. Men det stikker altså ikke den følelse det giver, at se ens strik i brug. Eller når man bruger sit hjemmestrik, og bliver spurgt om hvor man har købt det.

Men det er ikke derfor jeg strikker, Strik er simpelthen blevet ren terapi for mig. Når jeg strikker falder tankerne på plads i mit hoved. og hvis jeg trænger til slet ikke at tænke, Ja så skal jeg bare vælge noget strik med hulmønster. For der er jeg nødt til at koncentrerer mig så meget at der ikke er plads til andet i hovedet.

Jeg forsøgte faktisk at lære at strikke allerede da jeg ventede vores søn der nu er 7. men opgav det hurtigt. Jeg tror den fejl jeg gjorde var, at starte med et projekt der slet ikke intresserede mig. Men jeg valgte det fordi det var let.

Så da jeg gav det en chance igen sidste sommer, valgte jeg et projekt af lyst, det var måske ikke det nemmeste projekt. men det gjorde kun sejren størrer da det så faktisk lykkedes. Tid havde jeg nok af. For jeg startede nemlig med at strikke for at få tiden til at gå når den yngste skulle sove til middag.

Vores datter er født for tidligt. og selvom at hun, på trods af hendes tidlige ankomst til verden, og hendes alt for lille størrelse klarer sig rigtig godt på mange punkter. Så har hun desværre også sit at kæmpe med. Så da hun startede i børnehave, havde hun brug for at jeg sad ved hende når hun skulle sove til middag. Hun kunne slet ikke finde ro til hendes meget tiltrængte lur, hvis ikke jeg sad hos hende. Så jeg havde brug for noget at holde mig beskæftiget med imens. Det var stensikkert, prøvede jeg at liste mig væk fra barnevognen så vågnede hun, bund ulykkelig. (Og så meget sker der heller ikke få facebook og instagram at man kan slå 3 timer ihjel dagligt.) Så jeg kunne jo lige så godt få det bedste ud af det. (I dag er strikketiden blevet væsentlig mindre da middagsluren nu er fortid)

IMG_5381
Der strikkes, imens vognen vugges

Det blev starten. Min mor er en ferm strikker. Så hun er min livline, når der er noget der driller. Men ellers har youtube været en god læremester.

IMG_4939
mit første projekt. Little Hannas kyse 
img_6365
Denne søde nederdel var mit første store projekt. Der var lidt udfordringer. men det blev så fint. 

img_6364
Jeg er helt vild med den her nederdel. Jeg skulle godt nok holde tungen lige i munden. men den blev bare perfekt. 

0 thoughts on “Derfor strikker jeg

  1. Det kender jeg godt! 🙂 Ikke så meget med strik, men med hækling! Det er virkelig ren meditation!
    Super smukke ting du laver 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *