Farvel 2017

Det her bliver et indlæg af de mere personlige slags. 

Så nærmer 2017 sig sin slutning. og jeg er lidt tilbøjelig til at sige endelig.

Jeg viste nærmest allerede inden vi gik ind i 2017, at det blev et år der bare skulle overståes. Der var så mange ubekendte, så mange sager der skulle kæmpes, og så lidt overskud.
Vores datter startede i børnehave i august 2016, og kunne kun holde til at være afsted få timer, 4 dage i ugen. Da vi gik ind i 2017, havde vi stadig ingen ide om, hvordan vi skulle få det til at hænge sammen. Jeg var sygmeldt med fødselsdepresion. og havde været det længe efterhånden. så CEB ville gerne have mig i noget praktik. Men det var svært at få til at hænge sammen med en datter der kun var afsted få timer dagligt. Så det var svært at opfylde betingelserne for sygedagpenge. Børn og unge afdelingen ville ikke betale tabt arbejdsfortjeneste, da jeg jo var sygmeldt. Dette selvom at flere fagpersoner anbefalede tabt arbejdsfortjeneste, så vi kunne få ro til at gøre det der var bedst for vores pige.
Der har været rigtig mange nedturer i 2017. Men heldigvis har der også været gode stunder, sejre og en masse kærlighed. og det er det jeg vil prøve at huske 2017 for.

Den første sejr kom heldigvis allerede i januar. Efter en lang kamp, samtale med jurister, ogen stædighed uden lige, lykkedes det endelig at få bevilliget Tabt arbejdsfortjeneste. Godt nok ikke med tilbagevirkende kraft. Og godt nok kun for 3 mdr af gangen. men det gav en smule ro. DUKH var en uvuderelig medspiller i kampen. De yder gratis rådgivning. og er så søde.

Min Søde mand, Blev 30 i sommers. Det fejrede vi med at tage min mor og hendes mand med til Norge. På selve dagen tog min søde mand og jeg en tur op på Gaustatoppen. Vores 2. tur der op, Første gang var i sne. Denne gang uden sne. Men lige så smukt. også selvom der var tåget.  En tur jeg aldrig glemmer. og en skøn tur at fejre min dejlige mand på.

IMG_1362

Sommerferien til Sverige og Norge gav et tiltrængt pusterum sammen med familien. 12 dage i telt, helt nede i tempo. Vi kørte hvor hen vi lystede og fik en masse gode oplevelser. vi legede i sne, badede ved søer, sov på gulvet i det skønneste hus, spillede uno, og bare nød livet.IMG_3362

Der var også 2 skønne fester der skulle fejres. Min søde mor blev 60, og 2 uger efter havde hun kobberbryllup med hendes dejlige mand.

Det blev en træls kamp med tabt arbejdsfortjeneste, pga. skift af sagsbehandler, en periode uden, og lidt mere rod, så blev vi kun forlænget en måned af gangen. Og da vi endelig fik en ny sagsbehandler, sagde hun i telefonen at vi virkelig ikke skulle forvente at jeg kunne fortsætte på fuld tabtarbejdsfortjeneste, det var jo kun de helt slemme tilfælde der kunne få det bevilliget. Så jeg var virkelig et nervevrag inden mødet, hvor beslutningen skulle tages. Jeg havde faktisk ikke sovet i flere dage. Men, mødet gik så godt. Hun startede med at undskylde hendes udmelding i telefonen. For efter at hun havde sat sig ind i sagen var hun slet ikke i tvivl om at vi skulle forlænges. Og hun synes det var bedst at forlænge den et helt år. I hendes optik gav det ikke mening at følge op hver 3. mrd. Der skulle ro til for os alle sammen nu. Vi sad seriøst og tabte både næse og mund.. Vi skulle slet ikke kæmpe, forsvare eller noget. Vi blev faktisk bare hørt.

Alt påstyret, og uvisheden havde desværre fået mig ned i et dybt hul. Men med fuld opbakning fra min søde mand, tog jeg i sommerhus. Helt alene, fra tirsdag til lørdag, en uge sidst i september. Helt uden forpligtelser, uden at skulle være noget for nogle, nød jeg gåture ved stranden, at strikke foran pejsen, høre lydbøger og bare slappe helt af. Det er simpelthen det bedste jeg har gjort for mig selv nogen sinde. Og det gav et godt boost på overskudskontoen. Jeg sluttede turen med en tidlig fødselsdagsgave fra min mor. Nemlig et kursus hos virkelig dygtige Anne-Mette Sohn Jensen. Jeg har før været til hendes foredrag om sensitive børn, og har også hendes bog. Dit sensitive barn. Men dette kursus var et kursus i at passe på sig selv. Egen omsorg.

IMG_5410

I oktober fyldte jeg 30 år. Jeg havde den dejligste dag sammen med familien. Af manden fik jeg en tur til London. Vi skal afsted her i Januar. og han vil endda med i alle de garnbutikker vi kan komme forbi. Er han bare dejlig eller hva?

I november var vi på den årlige weekend tur sammen med min søster og svoger. et spacruise fra Frederikshavn til Oslo, og tilbage igen. De er simpelthen så skønne at være sammen med. og det er så dejlig en tradition.

I slutningen af November starter vores datter på væksthomoner, eller voksedråber, som vi kalder dem her hjemme. Vi har vist længe at det ville ende med det. Og timingen var perfekt. Hun var virkelig begyndt at være ked af at være lille. træt af at de andre børn i børnehaven kaldte hende lille, at de ikke troede på hun var 4. Så hun har taget det så flot at skulle starte op med indsprøjtninger dagligt. Det fylder dog enormt meget for hende, hendes lunte er meget kort, og hun bliver meget nemmere overstimuleret. Jeg vælger dog stadig at se det som en positiv ting. Vores datter mangler ikke væksthormoner. men hun er født væksthæmmet, og har ikke indhentet noget. hun ligger stadig på den kurve hun er født på. Hun er skudt til at blive omkring 135-140 hvis hun følger den kurve. Så vi er taknemmelige for at hun kan få væksthormonerne, og krydser fingre for at det hjælper hende.

img_6317.jpg

Jeg tror ikke jeg var kommet helskindet igennem året hvis ikke jeg havde min søde mand. Han er der altid, og er virkelig min klippe.
Strikken har været min teapi. Den har hjulpet mig imod tankemylder, og givet mig et produktivt indhold. Det at skabe noget, gør rigtig meget godt.

 

4 thoughts on “Farvel 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *