Fik jeg sagt #1

IMG_7437

At jeg elsker strikkebøger. Jeg vil nok gå så vidt som at sige at jeg samler på dem. Det er så hyggeligt at sidde og blive inspireret af en flot strikkebog. Og efterhånden er min samling ved at have en god størrelse.

Det startede i Norge. Jeg havde ikke strikket ret længe, da vi var på en tur til Stavanger med min søster og svoger. Der fandt jeg den første KlompeLompe bog på udsalg. Den var så fin, at den bare måtte med mig hjem. Siden da er det blevet en tradition at have en strikkebog med hjem fra Norge. Det er blevet til en del bøger turer siden jeg købte den 1. bog.

I dag vil jeg komme ind på mine yndlings. Det er svært at vælge imellem alle de skønne bøger, men her er dem jeg nyder mest at kigge i. (for god ordens skyld vil jeg lige gøre opmærksom på at de her meninger er 100 % mine, ingen spons. jeg er bare fan)

IMG_7438

  1. “Nordic Dansk børnestrik” af Trine Frank Påskesen, også kendt som Knit By TrineP på instagram. Hold nu op en smuk bog. Der er virkelig lagt meget arbejde i både æstetik og de flotte opskrifter. Hun er virkelig dygtig hende Trine. Og jeg glæder mig til at strikke mere fra hendes bog.
  2. “Egostrik” af Lene Holme Samsøe fik jeg i julegave. Egentlig fik jeg 2. gange “kærlighed på pinde” af samme dygtige forfatter, så det var jo nærliggende at bytte den ene til hendes nye bog, med mønstre til voksne. Det er en smuk bog, med virkelig mange opskrifter, jeg drømmer om at få på pindene en dag i fremtiden.
  3. “Mariusstrikkebogen” er måske hverken flot eller fancy, men den betyder noget helt færligt af andre årsager. Jeg fik den af min mand, i julegave, det år jeg startede med at strikke. Vi elsker Norge, og alt hvad der har med Norge at gøre. Så den har en særlig plads i mit hjerte. Og mit første projekt fra bogen, blev til min mand, til hans 30 års fødselsdag. Han var heldigvis meget begejstret for en Mariusgenser. Han invidede den samme dag, på en tur til Gaustatoppen. Fik jeg nævnt at vi er vilde med Norge?

 

IMG_7435

Hvad er din yndlings strikkebog?

 

3 thoughts on “Fik jeg sagt #1

  1. Jeg strikker ikke særlig meget, og har derfor ingen “yndlings” som sådan: Men jeg synes Kærlighed på pinde er en rigtig flot bog, dejlige billeder og dejlig strik. Derudover kan jeg godt lide konceptet med de gamle opskrifter, som er oversat og forenklet til nutidig strik 😀

  2. Jeg har ikke så mange bøger, men køber gerne Familie Journalen, når de har deres minibøger med Strik med nordiske mønstre med i bladet… Hvilket de har i denne uge (og nej, jeg er heller ikke sponsoreret ;0)). Jeg er også helt tosset med de tykke nordiske uld strik – perfekt til en frossenpind som mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *