Gamle skatte – vintage strikkeopskrifter

Vintageopskrifter

Vintage skatte

Sidst jeg var på strikkecafe, havde min søde mor en hel stak skatte med. Nemlig en hel masse vintage strikkeopskrifter. Det var jo lige før at jeg ikke fik strikket den aften, da det var så spændene at bladre i alle de fine hæfter. Det var jeg bestemt ikke den eneste der syntes. Der er nu noget helt særligt over gamle strikkeopskrifter

Der er simpelthen så mange fine, søde og ikke mindst lidt komiske opskrifter. Til den sjove ende er bl.a de her badedragter til mænd.

.

Søde og flotte

Til små børn er der de kæreste små rumpere. Søde og yndige kyser og cardigans. Man får helt lyst til at strikke dem alle. Men udfordringen er jo lidt at de som oftes kun er lavet i en størrelse, og i noget garn der ikke er tilgængeligt længere. Måske man skulle kaste sig ud i at eksperimentere lidt? Der er dog hverken noget der minder om angivende mål, eller strikkefasthed. Så jeg kommer ud på dybt vand. Et helt nyt teritorium, som jeg ikke har bevæget mig ud på før. Men måske man alligevel skulle kaste sig ud i det?

Der er også de smukkeste “ungpige jumpere” som de kaldes i opskrifterne. Jeg er vilde med deres snit. Der er virkelig mange af dem, jeg godt kunne se, en opdateret udgave af, i min gardarobe. Der er også en del, der ikke lige er mig, men hvor jeg stadig er dybt betaget af deres skønhed, og det enorme arbejde der ligger bag!

Prøv lige at se dette smukke sæt. Det er strikket på pind 2½. Sikke et arbejde. og sikke et smukt sæt

Lige nu er dukkestrik jo helt oppe, som det store hit. Og jeg forstår virkelig godt hvorfor. Prøv lige at se dette billede, af dukkemor og hendes lille baby. Er de ikke yndige? Det synes jeg helt bestemt de er. Og det gør lillesøster også. Hun har i hvert fald allerede bestilt et sæt til sin dukke.

dukkemorogdukke

2 thoughts on “Gamle skatte – vintage strikkeopskrifter

  1. Sikke en fangst :0) De ku’ altså nogle tricks den gang… selv om de der mandebadedragter nok hører under kategorien “du behøver ikke lave dem selv om du kan” ;0)

    1. Ja det er virkelig en fangst spurgte ellers manden om han ikke ønskede sig sådan en. Det mente han BESTEMT ikke at han gjorde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *