hækle efter diagram

Hækle

Strik er klart min primære hobby, men jeg vil gerne blive bedre til at hækle. Som jeg nævnte her, har jeg øvet mig i at hækle efter diagram. Jeg har efterhånden styr på det med at hækle efter opskrifter, men jeg har finder det lidt mere udfordrende at hækle efter diagram. Alle de tegn, det er altså lidt forvirrende. Men jeg vil gerne lære det. især fordi man kan dine så mange spænende diagrammer på Pinterest, som jeg ikke har turde give mig i kast med.

Jeg fandt et rimelig simpelt diagram i et ugeblad. Efter et par uheldige forsøg, fik jeg knækket koden. Det kom der en fin lille “bordskåner” (jeg ved ikke helt om det er det rigtige ord at bruge) ud af. Så vores fine nye genbrugsmøbel ikke får mærker efter planterne. Jeg synes selv det er blevet lidt fint. Det er vel det man kalder en oldemor sekskant? fik jeg nænvt at jeg ikke var så skrab til at hækle? Men man skal jo starte et sted. 😉

hækle
Kan man gøre noget for at få kanterne til at stå mere lige?

6 thoughts on “hækle efter diagram

 1. Synes den er blevet rigtig fin! Som Pia også siger, øvelse gør mester og din er rigtig fin 😀
  Ved ikke om du mener den skal være mere sekskantet, end stjerneform? Men man kan blokke den. Stramme den ud over flamingo, et stofarmlæn eller lign. og holde den fast med nåle 🙂

  1. Tak skal du have. Jeg gik efter en 6-kantet form. så tror jeg vil prøve at blokke den som du foreslår 🙂

 2. Jeg synes dit forsøg er gået rigtig godt. Som Anja skriver, kan du spænde ud eller evt gøre som jeg nogen gange gør, når jeg ikke orker at spænde ud. Gør et viskestykke vådt, vrid det hårdt op og læg det hen over dit arbejde. Damp med strygejern arbejdet i facon, ved at presse strygejern hårdt hen over begge.
  Jeg er lige modsat dig så. Jeg har svært ved at følge indviklede hækleopskrifter, men følge et godt diagram, kan jeg. Fik det ind som barn via min bedstemor og hun var skrap til næsten al håndarbejde. Desværre husker jeg ikke alt hun gav videre og det ægrer mig meget. Feks kan jeg ikke huske at gimpe, orkere, sy små smukke hulsting mm.
  Men er det ikke bare dejligt, at der er så meget at lære endnu. ? Synes det er skønt med nye udfordringer.
  Godmorgen til dig

  1. Hun lyder som en helt fantastisk bedstemor. Men ja vil give dig helt ret. Det er skønt at der er så meget nyt vi kan fodre vores hjerner med. Det er jo ren guf for både hjerne og sjæl, med de kreative sysler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *