Isenbjerg – en søndagstur på en fredag

Søndagstur

Søndagstur på en fredag i dag, det er en af goderne ved påskeferie. Det der påskeferie kan man virkelig godt blive forvent med. Her har vi holdt ferie en uge nu, og der er jo heldigvis stadig et par gode dage tilbage. Vi nyder virkelig et afbræk fra hverdagen. at komme helt ned i tempo, og bare nyde hinanden. Ugen har stået på gode venners selskab og hjemmelig hygge. What’s not to like. Og der har især været godt for lillesøster at komme helt ned i tempo. Denne gang var det også kun lillesøster vi havde med på tur. Storebror var nemlig på forkælelses ophold hos hans oldeforældre, så ham hentede vi på vej hjem..

Isenbjerg

I dag pakkede vi så rygsækken, med trangia, vand, mad, og varm kakao, for at tage på søndagstur, og så endda på en fredag hvor vejret viste sig fra sin bedste side. 6 grader i solen, skyfri himmel, og næsten vindstille. De perfekte forhold til en tur på den jyske hede. Og det perfekte vejr til at lufte hjemmestrik 😉

Det var en tur med mange første. Første tur til Isenbjerg. Første tur med vores nye bærerrygsæk. Første tur med vores nye Trangiasæt. Og sikke et smukt sted Isenbjerg er. Isenbjerg, der er en høj beklædt med lyng, rejser sig som en anden konge op af den jyske, ellers helt flade muld. Virkelig et smukt syn. Jeg kan kun forestille mig at det står endnu smukkere når vi rammer sensommeren, og lyngen blomstre i fuld flor.

  

Man kan gå en rute rundt om, og op på Isenbjerg, langs skovkanten. Den er ikke afmærket, men den er nem at følge i det åbne og smukke landskab. Den er ca. 4 km lang. Vi tog en lidt længere tur, da vi ville følge den røde rute. Først senere opdagede vi at den var 15 km. Så vi vendte om igen. Vi endte med en skøn gåtur på 6 km. Lillesøster sad super godt i den nye bærerrygsæk, men var selvfølgelig også ned og bruge lidt krudt ind i mellem.

Pausetid

Det vigtigste når man er på vandretur er selvfølgelig pause. Vi fandt det hyggeligste lille spot, med udsigt ned til en lille sø. Her kunne vi få gang i trangiaen, og lave os en hyggelig frokost. Lillesøster nød at lege i sandet der var omkring søen. og de små sanglærkers skønsang var den eneste lyd man kunne hører ud over os selv. Ren meditation for sjælen.

One thought on “Isenbjerg – en søndagstur på en fredag

  1. Det både ser og lyder til at være en skøn “søndagstur ” I har været på.
    Virkelig flotte naturbilleder kan helt fornemme stilheden.
    Dejligt med en bærerrygsæk,hvis benene bliver trætte.
    God dag:0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *