Januars sidste færdige projekt – monterings problemer

Trøjen der blev januars sidste færdige strikkeprojekt

Trøjen er inspireret af den populære bølgegenser, og går under navnet Janni trøjen. Jeg fik opskrift og garn i julegave, af min mands mormor og morfar. Mistænker min søde mand for at have en finger med i spillet. Kittet er nemlig købt i den skønne garnforretning, hvor jeg går i strikkecafe hver 2. Onsdag.
Dette projekt var både en drøm at strikke, men samtidig også fuld af udfordringer. I følge opskriften, skulle den strikkes flat. Hvilket betyder rigtig meget monteringsarbejde. Noget jeg ikke lige har gjort mig så mange erfaringer med. Jeg valgte dog at strikke forstykke og bagstykke sammen med det samme, indtil ærmeindtagningerne. Hvilket jeg er rigtig glad for at jeg gjorde. Ærmerne blev strikket flat, og jeg brugte næsten lige så lang tid på at få dem syet pænt sammen, som jeg gjorde på at strikke begge ærmer.

Youtube styrer!

Det var først da jeg fandt denne tutorial på ByKaae’s Youtube kanal, at jeg knækkede koden.  Ærmet skulle nemlig syes sammen med vrangmaskerne på retsiden. Og jeg kunne bare ikke få det pænt. Heldigvis lykkedes det mig til sidst.

Da ærmerne skulle syes i trøjen, brugte jeg denne tutorial, Den er lavet af Lene Randorff, som også har en masse gode vejledninger på Youtube.

Ja, hvad skulle man egentlig gøre uden alle de skønne mennester, der er så søde at lægge tutorials ud på youtube. De blev virkelig min redning, da jeg var lige ved at opgive alt det monteringsarbejde.

Hurtig strikket, og blød som en drøm.

Trøjen er ret hurtig at strikke. Den er nemlig strikket på pind 9. Og sikke da det flyver når man strikker på den pindestørrelse. Jeg fik det lækreste bløde garn fra Lang yarns med i kittet. Så trøjen er strikket i en skøn kombination af deres Merino 120 og Alpaca Superlight. Den er simpelthen så lækker blød. Den glæder jeg mig til at bo i!

Det blev til 4 færdige strikkeprojekter i Januar. Men som nævnt her, mangler jeg stadig at færdiggøre en af UFO’erne fra 2017, før jeg må lægge op til et nyt projekt. Manden stemmer for at det bliver hans strømper.

Her kan se mine andre færdige Januar projekter: Rævejakken, Bedstefarsokker, Dåbskjolen.

3 thoughts on “Januars sidste færdige projekt – monterings problemer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *