Nye strikkebøger til samlingen

Lidt selforkælelse

Strikkebøger, især smukke strikkebøger, gør mig glad helt ned i maven. Jeg kan virkelig bruge lang tid på at sidde og kigge i dem, planlægge, skrive lister, og bare blive inspireret. Så da den sidste tid har været lidt hård med lillesøster, tillod jeg at forkæle mig selv, med et par nye ekslemplarer til samlingen. Valget faldt på 2 bøger. Den ene har jeg haft øje på længe, den anden er en nyudgivelse. Men jeg har fuldt forfatteren på instagram, og viste bare at den skulle hjem til mig og bo når den udkom. Og det gjorde den endelig her i starten af februar.

Simpelthen bare smuk.

Jeg ved ikke om du følger Thea Rytter på Instagram. Men hvis du gør, har du helt sikkert opdaget at hun har udgivet en bog. Hvis du ikke følger hende, så tag lige at tjekke hendes profil ud her. En bog, jeg ret hurtig bestemte mig for, ville være uundværlig i mit lille bibliotek. Bogen er simpelthen bare flot. Den er fuld af smukke og gennemarbejdede opskrifter. Bogen der hedder Ingen strikkedarer lever virkelig op til sit navn. Opskrifterne lever op til deres navn, og er nemme at forstå når man læser dem. Hun bruger ikke strikkeforkortelser, men formår at forklare opskrifterne, uden at de drukner i ord og bliver uoverskuelige. Så den er bestemt egnet til begynderstrikkere. Men jeg mener bestemt også at den er egnet til mere erfarende strikker. Thea har en virkelig behagelig måde at skrive på. I bogen, er der også små hyggelige essays, og rigtige gode teknikforklaringer. En anden ting jeg virkelig godt kan lide er hendes store udvalg af drengemønstre. De er virkelig seje. Og så har hun, til de fleste opskrifter, også variationsmuligheder. Så du får virkelig mange møsntre for pengene. Nu skal jeg bare have bestemt mig for, hvilket mønster jeg skal starte med. Måske en af disse?

Japansk bibel

Denne bog, Japanese Knitting Stich Bible, er jeg stødt på flere steder rundt om på nettet. og sikke en smuk bog, fyldt med de flotteste strikketeknikker. Fra ende til anden er der side og og side ned, med smukke strikkediagrammer. Og da jeg var inde og bestille Ingen strikkedarer hoppede den simpelthen også i min kurv, da jeg kiggede væk. Og jeg kunne da ikke få mig selv til at sige at den ikke måtte bo hos mig. 😉 Så nu bor den også her. Det er en bog man kan få lang tid til at gå med. Jeg glæder mig til at lære noget nyt. Kabler er ikke noget jeg har stor erfaring med at strikke. Det står dog højt på ønskesedlen, over teknikker jeg gerne vil lære. For jeg finder det virkelig imponerende hvor smukke mønstre du kan skabe med garn og pinde. Det er jo helt fantastisk.

Måske du kan anbefale et godt begynder kabel projekt?

 

 

2 thoughts on “Nye strikkebøger til samlingen

  1. Bliver helt fristet til at købe den første bog – at læse en strikkeopskrift kan være en uoverskuelig opgave, og når man så også kan variere opskrifterne, så er argumenterne (læs de dårlige undskyldninger ;0) ) på plads :0)

    1. Det er altid godt at have undskyldningerne på plads 😉 Det er virkelig en god bog, så kan kun anbefale den. Den er spækket med skønne opskrifter til børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *