Søndagstur – Kongenshus Mindepar

Sidste år indførte vi søndagsture her hjemme. Små ture ud i det skønne Danmark. Nyde den friske luft, og vigtigst af alt, er madpakkerne selvfølgelig. Især hvis du spørger børnene

I december røg den dog lidt om på bagsædet, da der var så mange andre dejlige planer. Men nu er vi igang igen.

Denne gang gik turen til Kongenshus Mindepark. Det er første gang vi var forbi der. På en frostklar dag som denne, tog stedet sig ud på aller smukkeste vis.

Der er en mærket rute på 3.7 km, som starter ved parkeringspladsen. Man går den smukke tur ned igennem mindedalen, hvor der står herredssten på ræd og række langs stien. Stenene er smukt dekoreret med vers og figurer. Nederst i mindedalen er det der hedder mødepladsen, et stort område, hvor der er en kreds af mindesten for de personer der har haft en stor betydning for hedens opbygning. Det var faktisk meget spændene at gå og læse på stenene. Og finde bynavne man kender. Den første del af stien er bred og også egnet til barnevogne og klapvogne. Men når man går videre fra mødepladsen bliver stien smal, og er ikke længere egnet til vogne og gangbesværede.
Det er en virkelig smuk tur ned igennem dalen, med en rigtig smuk udsigt over heden. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal der forbi

Madpakkerne nød vi midt på turen, da ungerne var ved at DØ af sult. Der er ikke nogle bænke undervejs, så vi slog os ned ved stien og spiste den medbragte mad. Og nød tiltrængt varm kakao, så vi kunne få lidt varme i kinderne igen.

i 2013 blev der bygget et stort udkigstårn ved parkeringspladsen. Det fører op til en rigtig smuk udsigt. Gangbesværede bliver heller ikke snydt, da den er indbygget en elevator. Der er masser af borde og bænke, og også toiletter.
På vej hjem skulle vi lige forbi toiletterne, og lige som jeg er ved at sætte mig… PLUMP… Og det går op for mig at jeg har havde min telefon i baglommen. Hurtigt fik jeg den fisket op. Og utroligt nok virker det sq til at den overlevede. Pyyy ha. Hvor heldig kan man være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *