Strikket dåbskjole – Nu er den endelig færdig!

Strikketdåbskjole

Strikket dåbskjole

Øverst på min strikkeliste for 2018, stod en strikket dåbskjole og nu er den endelig færdig. Den dåbskjole jeg skulle  strikke for min veninde. Vi har været veninder siden folkeskolen, og selvom, at der nogle gange er perioder hvor vi ikke ser hinanden så meget, er det altid helt fantastisk at være sammen med hende. Hun er en af de personer, selvom at man ikke har snakket sammen længe, så føles det altid som var det igår. Jeg sætter virkelig stor pris på hendes venskab.
Nu er hun flyttet tæt på hvor vi bor, og vi ser heldigvis hinanden lidt oftere. Så da snakken faldt på, at hun drømte om at strikke en dåbskjole til deres skønne nye familiemedlem, men desværre ikke kunne finde tiden. Ja så tilbød jeg at strikke den. Og var meget beæret over at hun gerne ville have mig til at strikke den til dem.

Opskrift og garn

Hun kom med lækkert garn, og en opskrift før jul, og så var det eller bare at gå i gang. Opskriften på den strikkede dåbskjole er en gratis opskrift som du kan finde lige her. Jeg vil dog anbefale at læse opskriften godt igennem, da den godt kan være lidt forvirrende. Jeg havde i hvert fald lidt udfordringer. Men jeg er simpelthen så stolt af resultatet. Tror det er det stykke strik jeg er aller mest stolt af. Og jeg glæder mig virkelig til at se den lille gut i den, på hans store dag. Det bliver en hel særlig oplevelse.

Dåbskjolen er strikket i Organic Cotton fra Hjertegarn. Ikke et garn jeg har prøvet at bruge før. Men det var en rigtig god oplevelse at strikke med.

Strikket dåbskjole

Trak tænder ud til sidst

I denne uge har jeg nærmest ikke lavet andet, en at strikke på dåbskjolen. Jeg ville gerne bare være færdig, så jeg med god samvittighed kunne strikke på nogle af mine andre projekter. Den skal godt nok først bruges i slutningen af februar, og der var ingen pres fra modtageren. Men min usikkerhed fyldte lidt. Det er første gang jeg strikker noget så stort til andre. Og ærligtalt var jeg bange for om den nu var god nok. Også selvom at min veninde, som jeg spammede lidt med billeder, (god hun er så tålmodig og sød) sagde mig i at den var fin. Så ville godt bare have den færdig. Men vi kender det nok alle sammen. At når man vil skynde sig, så kommer man til at lave fejl. Så efter at have strikket baglæns et par gange, måtte jeg minde mig selv om at nyde processsen lidt mere. Så det sidste stykke gik uden at strikke baglæns. Og nu er den færdig. Nyvasket, og aller ender er hæftet. Det sig sig selv var en opgave, jeg synes det er svært af få hæfte pænt i bomuld.

8 thoughts on “Strikket dåbskjole – Nu er den endelig færdig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *