Undgå madspild

Undgå madspild

Madspild er noget vi er begyndt at have meget mere fokus på her hjemme det sidste års tid.
Så da vi pludselig havde en del bananer, der var ved at trænge til at blive brugt, måtte der jo gøres noget. Normalt ville jeg bage en lækker banankage med dem, men da jeg er igang med en sukker detox, og kostændringer, synes jeg ikke det var det rigtige alternativ. Men så fik storebror en god ide.

Smootie pakker

Vi får i øjeblikket tit smooties til morgenmad. Børnene kan også godt lide at få en lille glas ved siden af deres havregryn. Så storebrors gode ide, var at lave små smootiepakker til fryseren. Så ville bananerne ikke blive til madspild, og vi ville have nemme smootier i fryseren.

Sådan en god ide, skulle da ikke gå til spilde, så vi gik straks igang. Vi havde nogle økologiske bær i fryseren, som vi blandene i små poser, med en banan i hver, og lidt mynte blade. Så er det nemt lige at tage en pose op om morgenen, og tilsætte væske. Wupti, så er der lækker smootie.

 stop madspild

Måltidskasser

Der er stadig lidt undtagelsestilstand her hjemme. Det er hårdt for lillesøster at have skiftet gruppe i børnehaven, selvom at hun elsker den nye gruppe, og er faldet godt til. Så er hun bare rigtig brugt, og sover virkelig dårligt om natten. Så vi hænger lidt i bremserne, og overskudet er ikke det største for tiden. Så for at gøre det lidt nemmere for os selv har vi besluttet os for at prøve måltidskasser for en periode. Vi har kigget lidt rundt omkring, og valget faldt på Aarstiderne, primært fordi de er 100% økologiske. (dette er ikke spons, bare egne tanker og reflektioner) Vi modtog den første kasse denne uge, og er godt tilfredse indtil videre. Vi bestilte børnefamilie kassen. Mængden af mad var passende. retterne lækre, og opskrifterne nemme at følge. Selv mig, der ikke er en haj i køkkenet, kunne faktisk få lavet noget ordentlig mad. og så er der ikke meget madspild, da du får de råvarer du skal bruge, og ikke mere eller mindre.

Så nu bliver det spændene om den næste kasse er lige så god.
Bruger du måltidskasser? og hvis ja, hvor får du så fra?

2 thoughts on “Undgå madspild

  1. Det var da en rigtig god idé med smoothiepakker 🙂
    Jeg har før fået kasser fra Aarstiderne. Altid lækre og spændende ting. Synes det er en super fin måde at prøve nogle helt nye grøntsager og middagsretter på. Ofte får man noget, man måske ikke lige ville vælge i supermarkedet eller hos grønthandleren.
    Eneste anke – Synes det blev lidt dyrt i længden. Derfor modtager jeg sådan lidt on/off 😀
    God weekend

    1. Ja, det er virkelig en god måde at prøve lidt nyt på. Vi har i hvert fald tendens til at kører i de samme retter, igen og igen. Og So far, far kvaliteten været god. Ja det er lidt dyrt. Så her kommer vi også mest til at bruge det når overskudet ikke er så stort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *